Výborný salát z červené řepy

V zimě je ideální čas na řepu. Je plná vitamínů a dobře zpracovaná se promění v delikatesu.

salat-cervena-repa

 

 

 

 

 

 

Salát z červené řepy

Koho by odradila zdlouhavá příprava s vařením řepy, tak mohu říci, že salát je v podstatě rychlovka. Stačí si dobře zorganizovat práci a řepu třeba uvařit večer předem. Samotné strouhání a míchání nezabere více jak 15 min. Jdeme na přípravu.

  • 3 a více červených řep
  • 1 jablko
  • 4 stroužky česneku
  • balsamikový ocet
  • mořská sůl
  • zakysaná smetana/hustý bílý jogurt/creme fraiche

Červenou řepu pečlivě kartáčkem očistím a dám do vody vařit (45-60 min), do měkka. Nechám zchladnout, oloupu ji a nastrouhám na hrubo nebo pokrájím na menší kousky. Jablko umyji, okrájím slupku, zbavím jadřinců a také nahrubo nastrouhám. Přidám rozdrcený česnek, 2 lžíce balsamikového octa. Trochu posolím a zamíchám. Takto předpřipravený salát mi vydrží v lednici pád dnů a chutě se krásně prolnou.  Před podáváním vždy vmíchám zakysanou smetanu – množství záleží porci salátu. Dávám cca lžíci na osobu. Na fotce je salát před finále, tudíž bez smetany. Kdo ještě nevyzkoušel, bude příjemně překvapený. Dobrou chuť!

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..