Výborný salát z červené řepy

V zimě je ideální čas na řepu. Je plná vitamínů a dobře zpracovaná se promění v delikatesu.

salat-cervena-repa

 

 

 

 

 

 

Salát z červené řepy

Koho by odradila zdlouhavá příprava s vařením řepy, tak mohu říci, že salát je v podstatě rychlovka. Stačí si dobře zorganizovat práci a řepu třeba uvařit večer předem. Samotné strouhání a míchání nezabere více jak 15 min. Jdeme na přípravu.

  • 3 a více červených řep
  • 1 jablko
  • 4 stroužky česneku
  • balsamikový ocet
  • mořská sůl
  • zakysaná smetana/hustý bílý jogurt/creme fraiche

Červenou řepu pečlivě kartáčkem očistím a dám do vody vařit (45-60 min), do měkka. Nechám zchladnout, oloupu ji a nastrouhám na hrubo nebo pokrájím na menší kousky. Jablko umyji, okrájím slupku, zbavím jadřinců a také nahrubo nastrouhám. Přidám rozdrcený česnek, 2 lžíce balsamikového octa. Trochu posolím a zamíchám. Takto předpřipravený salát mi vydrží v lednici pád dnů a chutě se krásně prolnou.  Před podáváním vždy vmíchám zakysanou smetanu – množství záleží porci salátu. Dávám cca lžíci na osobu. Na fotce je salát před finále, tudíž bez smetany. Kdo ještě nevyzkoušel, bude příjemně překvapený. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..