VařímeVelikonoce

Velikonoční nádivka s kopřivami a medvědím česnekem

Na přípravu Velikonoční nádivky budete potřebovat následující suroviny

Suroviny:

• 300 g uzené krkovice

• 6 vajec

• 5 ks den staré rohlíky či housky

• 250ml mléka

• 3 hrstky mladých kopřiv

• 1 hrst medvědího česneku

• trocha másla

• sůl a čerstvě namletý pepř

Postup při přípravě velikonoční nádivky

1. Nakrájené rohlíky veku na kostičky  zalijte mlékem s rozšlehanými žloutky, opatrně promíchejte a nechte nasáknout. Je důležité použit starší pečiva .. nestane se z něj  kaše.

2. Uzené maso nakrájejte na kostičky, taktéž bylinky nasekejte nadrobno. Kopřivy je třeba před použitím spařit.

3. Vše smíchejte. Osolte a opepřete. Oddělené bílky ušlehejte na tuhý sníh a vmíchejte opatrně do směsi. Vymažte plech či formu máslem a dovnitř vloženou nádivku upravte do požadovaného tvaru. Na povrch můžete ještě přidat trochu másla a při teplotě 200 °C pečte dozlatova cca 25 minut.

Velikonocni nadivka
Nádivka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..