Velikonoční nádivka s kopřivami a medvědím česnekem
Na přípravu Velikonoční nádivky budete potřebovat následující suroviny
Suroviny:
• 300 g uzené krkovice
• 6 vajec
• 5 ks den staré rohlíky či housky
• 250ml mléka
• 3 hrstky mladých kopřiv
• 1 hrst medvědího česneku
• trocha másla
• sůl a čerstvě namletý pepř
Postup při přípravě velikonoční nádivky
1. Nakrájené rohlíky veku na kostičky zalijte mlékem s rozšlehanými žloutky, opatrně promíchejte a nechte nasáknout. Je důležité použit starší pečiva .. nestane se z něj kaše.
2. Uzené maso nakrájejte na kostičky, taktéž bylinky nasekejte nadrobno. Kopřivy je třeba před použitím spařit.
3. Vše smíchejte. Osolte a opepřete. Oddělené bílky ušlehejte na tuhý sníh a vmíchejte opatrně do směsi. Vymažte plech či formu máslem a dovnitř vloženou nádivku upravte do požadovaného tvaru. Na povrch můžete ještě přidat trochu másla a při teplotě 200 °C pečte dozlatova cca 25 minut.
