Famózní pstruh v páře
S dětmi jsem vyrazila na trh a doufala jsem, že objevíme něco na oběd. Když už jsme si odnášeli domů filety pstruha, absolutně jsem netušila, jak ho připravím. Dopadlo to nad moje očekávání.
Pstruh v páře:
- filet pstruha lososovitého
- 1 citron
- máslo
- mořská sůl
- petržel
- papír na pečení a provázek
Z velkého filetu jsem udělala 3 porce. Každou rybu jsem položila na dvojitý pečící papír, pokladla citronem, petrželkou, lehce posolila a přidala kousek másla. Tak jsem udělala 3 balíčky, které jsem dala na pařník a půl hodiny jsem je pod pokličkou dusila. Mezitím jsem očistila pár brambor a dala je vařit. Za půl hodiny byl parádní oběd na stole. Pstruh byl krásně vlačný a voňavý.
Vaření v páře určitě zopakujeme. Myslím, že co se týče ryb, určitě by tak chutnal i losos, který je mnohem tučnější. Zelenina takto upravovaná bude také super a balíčky samy o sobě nemají chybu. A koho by odrazovalo právě to balení…. měla jsem to sbalené za 5 min. A koho by odradily kosti u pstruha, náš prodavač nám vysvětlil, kde kosti jsou a kde ne, takže bylo jasné, jakou část sní mamina a jakou dostanou na talíř děti.
Dobrou chuť!