Skvělá dýňová polévka

dynova-polevka-creme

Vařila jsem už několikrát a vařím ji pořád dokola. S obměnami a vesměs stejně. Dýni můžeme všichni, i ta naše nejmladší se po ní olizuje jako čert. Tentokrát jsem pro změnu přidala stroužek česneku a dýňový olej na závěr.

  • 1 dýně hokaido
  • 1 střední cibule
  • lžíce olivového oleje
  • kousek másla
  • stroužek česneku
  • zakysaná smetana
  • pepř a mořská sůl

Dýni očistím a odstraním vnitřek + semínka. Pokrájím na kostky. Cibulku si posekám a osmahnu ji na kousku másla se lžící olivového oleje. Když je dozlatova, přidám pokrájenou dýni a zaliji vodou. Dávám vody tak po okraj dýně, někdy pod, aby byla hutnější. Uvařím doměkka (cca 20 min). Oloupaný stroužek česneku rozdrcený vmíchám na závěr do polévky, provařím, pokropím pepřem, mořskou solí a odstavím. Do talíře servíruji s plnou lžičkou zakysané smetany a pár kapkami dýňového oleje. Dobrou chuť!

obed-z-hokkaida

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..