Vaříme

Trhané vepřové v burgeru

Recept na trhané vepřové v burgeru

trhane_veproveIngredience:

  • asi 1 kg vepřové plecko (ramínko)
  • hrubá mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • olivový olej na potření
  • 4 housky se sezamem

Na omáčku:

  • 100 ml umeocet případně jablečný ocet
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička kečupu

Na salát coleslaw:

  • 1/2 menší hlavičky zelí, na jemné nudličky
  • 2 menší mrkve, na jemné nudličky
  • 1 střední jablka, na jemné nudličky
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 lžička umeocet nebo jablečného octa

 

Postup: 

Předehřejte si troubu na 220 °C. Mořskou sůl vmasírujte do masa a přidejte čerstvě namletý pepř. Do pekáče dejte trochu olivového oleje, maso vložte doprostřed, ještě trochu pokapejte olejem a dejte krátce na 20 minut zapéct.

Poté snižte teplotu na 150 °C podlijte horkou vodou, přikryjte maso alobalem. Po hodině zkontrolujte, pokud je potřeba, maso podlijte horkou vodou, přikryjte a dejte péct další hodinu, dokud maso nebude úplně měkké a nebude se rozpadat.

Maso roztrhejte dvěma vidličkami, odstraňte případné tučnější kousky a položte zpátky na plech, zalijte připravenou omáčkou, část nechte na dochucení při podávání, vše promíchtejte, aby natrhané maso nasáklo chuť omáčky i výpeku, a ještě asi na 5 minut dejte do trouby.

 

Příprava omáčky: v kastrůlku mírně zahřejte ocet s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, vmíchejte všechny ostatní ingredience, a odložte.

Příprava salátu coleslaw: smícháme zelí, mrkve a jablko. Připravte si dresing. Do majonézy vmíchejte zakysanou smetanu a ochuťte hořčicí, cukrem, octem a solí. Dresing lehce spojte s připraveným salátem.

Rozkrojte housky, nejdříve dejte na spodní část teplé natrhané maso, ozdobte salátem a přiklopte vrchním dílem housky.

 

Dobrou……

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..