Trhané vepřové v burgeru
Recept na trhané vepřové v burgeru
- asi 1 kg vepřové plecko (ramínko)
- hrubá mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- olivový olej na potření
- 4 housky se sezamem
Na omáčku:
- 100 ml umeocet případně jablečný ocet
- 3 lžičky třtinového cukru
- 1/4 lžičky mořské soli
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžička kečupu
Na salát coleslaw:
- 1/2 menší hlavičky zelí, na jemné nudličky
- 2 menší mrkve, na jemné nudličky
- 1 střední jablka, na jemné nudličky
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1 lžička umeocet nebo jablečného octa
Postup:
Předehřejte si troubu na 220 °C. Mořskou sůl vmasírujte do masa a přidejte čerstvě namletý pepř. Do pekáče dejte trochu olivového oleje, maso vložte doprostřed, ještě trochu pokapejte olejem a dejte krátce na 20 minut zapéct.
Poté snižte teplotu na 150 °C podlijte horkou vodou, přikryjte maso alobalem. Po hodině zkontrolujte, pokud je potřeba, maso podlijte horkou vodou, přikryjte a dejte péct další hodinu, dokud maso nebude úplně měkké a nebude se rozpadat.
Maso roztrhejte dvěma vidličkami, odstraňte případné tučnější kousky a položte zpátky na plech, zalijte připravenou omáčkou, část nechte na dochucení při podávání, vše promíchtejte, aby natrhané maso nasáklo chuť omáčky i výpeku, a ještě asi na 5 minut dejte do trouby.
Příprava omáčky: v kastrůlku mírně zahřejte ocet s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, vmíchejte všechny ostatní ingredience, a odložte.
Příprava salátu coleslaw: smícháme zelí, mrkve a jablko. Připravte si dresing. Do majonézy vmíchejte zakysanou smetanu a ochuťte hořčicí, cukrem, octem a solí. Dresing lehce spojte s připraveným salátem.
Rozkrojte housky, nejdříve dejte na spodní část teplé natrhané maso, ozdobte salátem a přiklopte vrchním dílem housky.
Dobrou……