CestujemeTvoříme

Výlety v okolí Prahy… tentokrát do Klecánek na přívoz

klecanky6klecanky7

Konečně jsme se dočkali a jaro je tu se vší parádou. Protože s dětmi rádi podnikáme výlety, chceme se o některé tipy podělit s Vámi. Přes týden se najezdíme autem docela dost a tak o víkendu sedáme do vlaku, na kolo nebo prostě podnikáme vycházky a nenáročné procházky.

Věděli jste, že na sever od Prahy je plno krásných míst, které Vaše děti rádi poznají a jednou se sem možná budou vracet? Už jste někdy jeli přívozem přes Vltavu? Viděli jste někdy na vlastní oči zdymadlo? Tentokrát Vás pozveme do Klecánek.

Náš cestovní letáček si stáhni zde: PDF file

klecánky

Klecánky jsou osada, která se nachází ve Středočeském kraji (Praha – východ) a leží na pravém břehu Vltavy. Je až neuvěřitelné, že po 15 minutách strávených ve vlaku, jste najedou pryč z města, někde jako na prázdninách. Pokud Vám vyjde počasí, můžete piknikovat, podniknout některou z naučných tras v Klecanech, házet kamínky do Vltavy, pozorovat labutě nebo cyklisty, dobře se najíst U Svatého Pole a hlavně … si odpočinout u řeky v přírodě. Nedaleko pod přívozem se nachází zdymadlo Klecany. Dále po proudu řeky Vltavy můžete dojít až do obce Řež (cca 6 km).

klecanky2klecanky5

Tento nenáročný výlet vlakem zvládnou i malé děti, které se pak vyřádí na dětském hřišti, přímo u Vltavy. Užijte si to a kochejte se výhledy, které jsou v tomto místě opravdu nádherné. Příště vás vezmeme na jahody do Vraňan.

klecanky4klecanky3

Příprava je důležitá anebo užitečné odkazy před cestou:

http://jizdnirady.idnes.cz/pid/spojeni/
http://www.mu-klecany.cz/web/cs/urady-mesta/privoz
http://www.mu-klecany.cz/web/cs/mesto-klecany/jez
http://www.mu-klecany.cz/UserFiles/file/Klecany_letak_NS.pdf (plánek naučných stezek v okolí Klecany)

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..