Vaříme

Jarní polévky: chřestová a celerová vedou!

chrestová se smetanoucelerova s hraskem

Naše jarní polévky, které teď doma hodně děláme. Různě kombinujeme, experimentujeme a pořád jsou oblíbené i u dětí.

Chřestová polévka:

  • svazek bílého chřestu (zelený snad už bude každným dnem)
  • 1/2 smetany
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce pohankové kaše (Nomina)
  • 1 lžíce omeocetu
  • pepř
  • sůl

Chřest škrabkou očistím, a pokrájím na menší kousky. Dám na pařáček, podliji vodou a chvíli dusím jen v páře. Jakmile je chřest na zkus, vyndám pařáček a vsypu chřest do vody. Rozmixuji. Přidám ještě horkou vodu na požadované množství a zaliji smetanou, ve které jsem rozmíchala pohankovou kaši. Chvíli míchám a pak odstavím. Dochutím trochou pepře, soli a umeoctu. Nakonec zakápnu olejem. Dobrou chuť!

Celerová polévka s mladým hráškem:

  • 1/2 bulvy celeru
  • olivový olej
  • mladý hrášek (mražený)
  • lžíce pohankové kaše (Nomina)
  • sůl
  • 1 lžíce omeocetu
  • pepř
  • sůl

Tuto polévku připravuji velmi podobně. Oloupaný a očištěný celer nakrájím na kousky a osmahnu na olivovém oleji. Pak doliji horkou vodou a vařím do změknutí. Rozmixuji a přidám pohankovou kaši rozmíchanou v trošce studené vody. Povařím, přidám hrášek, dochutím a mohu servírovat. Celerová polévka je velmi výtečná, pokud se přidá smetana. Takže dle chuti a možností, dobrou chuť!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..