Vaříme

Letní koláče jsou boží

kolac

Teď je přesně ta doba, kdy končí jahody, třešně, višně, dozrávají meruňky, maliny a začínají první švestky. Všechny tyhle výborné ingredience se potkávají u nás na talíři. Kynutý ovocný koláč je naše nejlepší snídaně. Co budete potřebovat?

Kynutý koláč s ovocem:

  • 1/2 kostky droždí
  • 80 g másla
  • 100 g celozrnné hladké mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 žloutek
  • sůl
  • ovoce (jahoda+rebarbora, jahoda + meruňka, třešně + rebarbora, další dle fantazie)

na drobenku?

  • 100g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 60 g třtinového cukru

Nejprve si připravím kvásek. Do vlažného mléka rozdrobím droždí a přidám lžičku cukru. Kvásek si nechám vzejít. V míse smíchám ostatní suroviny a přidám hotový kvásek. V robotu vypracuji těsto a nechám kynout cca hodinu. Pak rozválím na koláč. Pokladu ovocem a zasypu drobenkou. Koláč peču ve vyhřáté troubě – (horkovzduch)  na 170 stupňů cca 20 min. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..