Vaříme

Zapečený zelený chřest

chrest14

Sezóna chřestu je v plném proudu a vůbec by nevadilo, kdyby už bylo tepleji … ať nám chřest roste o 106.

Zapečený zelený chřest:

  • svazek zeleného chřestu
  • 4 plátky šunky
  • olivový olej
  • 2 vejce
  • sýry (např. Parmazán, Blaťácké zlato, Ementál, hermlín)
  • sůl, bylinky
  • Aioli omáčka (pokud máme)

Chřest omyji a osuším. Malý pekáček potřu olivovým olejem a na dno rozprostřu 2 plátky šunky vedle sebe. Na ně pokladu zelený chřest, hezky vedle sebe. Posolím, přidám bylinky a pokapu omáčkou aioli. Pokladu opět dvěma plátky šunky a završím strouhaným sýrem. Já jsem použila sýry, které už doma docházely, takže jsem postrouhala ementálem, na jednu polovinu jsem pak dala posekané Blatácké zlato a druhou polovinu chřestu jsem završila plátky hermelínu. Na sýr rozklepnu 2 vejce (opět vedle sebe), posypu strouhaným parmazánem a dám na 220 zapéct dozlatova. Výborná večeře, se salátem, bagetou…. Dobrou chuť!

chrest13

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..