Zapečený zelený chřest
Sezóna chřestu je v plném proudu a vůbec by nevadilo, kdyby už bylo tepleji … ať nám chřest roste o 106.
Zapečený zelený chřest:
- svazek zeleného chřestu
- 4 plátky šunky
- olivový olej
- 2 vejce
- sýry (např. Parmazán, Blaťácké zlato, Ementál, hermlín)
- sůl, bylinky
- Aioli omáčka (pokud máme)
Chřest omyji a osuším. Malý pekáček potřu olivovým olejem a na dno rozprostřu 2 plátky šunky vedle sebe. Na ně pokladu zelený chřest, hezky vedle sebe. Posolím, přidám bylinky a pokapu omáčkou aioli. Pokladu opět dvěma plátky šunky a završím strouhaným sýrem. Já jsem použila sýry, které už doma docházely, takže jsem postrouhala ementálem, na jednu polovinu jsem pak dala posekané Blatácké zlato a druhou polovinu chřestu jsem završila plátky hermelínu. Na sýr rozklepnu 2 vejce (opět vedle sebe), posypu strouhaným parmazánem a dám na 220 zapéct dozlatova. Výborná večeře, se salátem, bagetou…. Dobrou chuť!