Tempura ze zeleného chřestu
Tempuru máme rádi doma všichni a když je chřest, tak zelený to jistí. Je to rychlá a zdravá večeře, kterou děti vcuku letu sní:-)
Tempura z chřestu:
- zelený chřest
- hladká mouka
- kukuřičná mouka
- ledová voda/minerálka
- olej na smažení
- koření/sůl, bylinky
Na tempuru použijeme tenký zelený chřest. Jednak proto, že se nemusí loupat (jako bílý) a také proto, že je měkký a stačí mu opravdu chvilka smažení v oleji. Směs na tempuru připravíme tak, že v míse s ledovou vodou rozmícháme mouku, bylinky/koření a trochu soli. Mícháním připravíme krémové těstíčko. Záměrně nepíšu kolik čeho, protože je to velmi individuální a odvíjí se od toho, kolik připravujete chřestu. Těstíčko by němělo být husté. Otestujeme ho tak, že jeden chřest obalíme v těstíčku a na chřestu zůstane jen tenká vrstva (viz obrázek). Rozpálíme olej a obalený chřest smažíme chvilku dozlatova z obou stran. Hotový dáme okapat na ubrousek a máme rychlou a skvělou večeři. Na obrázku je omáčka Aioli (domácí majonéza), kterou jsem včera připravovala ke chřestu podle Kitchenette a byla opravdu moc dobrá. Dobrou chuť!