Tvarohová Bábovka

babovka

Kdo by tušil, že tvarohová bábovka bude takové terno. A pro velký úspěch o víkendu upečená dvakrát. No jo, když peče tatínek, tak je úspěch zaručený.

Tvarohový bábovka

Ingredience:

  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 balíček prášeku do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • špetka soli
  • 1 pol. lžíce rumu

Do mísy dám tvaroh, cukr, vejce, máslo (rozpuštěný), špetku soli, rum a vše rozšlehám dohladka. Vmíchám mouku s práškem a mléko. Je-li potřeba, přidám mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale přitom tekuté (závisí na použitém tvarohu). Můžeme přidat i rozinky apod. Těsto vleji do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a peču v rozpálené troubě na 170 °C cca 40 minut. Dobrou chuť.

babovka rez

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.