Tvoříme

#THE100DAYPROJECT super věc nebo ztráta času?

zlata2listy_vetrnik2leafleavesfloral1zluta2

Poprvé jsem se zapojila do nějaké iniciativy vyprodukované sociální sítí. Projekt se jmenuje #THE100DAYPROJECT a může se k němu připojit každý, kdo má účet na Instagramu. Jelikož se ve volném čase pořád motám kolem jídla nebo kreslení, tahle věc mě docela zaujala, protože OBČAS je člověk prostě línej a nedělá nic. Cílem je, 100 dnů ( a to doslova každý den) trénovat nějakou svou dovednost nebo něco, co se chceme naučit, vyzkoušet a po 100 dnech můžeme zhodnotit, jak jsme si vedli. Je potřeba si zvolit téma (a svůj unikátní #) a tomuto tématu se věnovat každý den. Každý den také postnout svůj obrázek na instagram. Téma je nekonečné, co koho zajímá (fotky, kresby, vaření, tvoření, tanec, pečení, koláže…….) Já jsem si vybrala #100daysofplate.

Protože pořád něco vařím a dost často jídlo kreslím a maluji, tak jsem se rozhodla, že každý den nakreslím talíř s „něčím!“ a budu se snažit trénovat techniku akvarelu, která mi moc nejde. Pokusím se také vymyslet nějaké vzory talířů, protože vzory a ornamenty mě baví, stejně tak přijít vždy na nějaký kontrast vzoru a např. ovoce/zeleniny, které na obrázku spojím. Jde mi i o to, přemýšlet na kresbou tak, zda např. cibulák „unese“ nějaké exotické ovoce nebo dokonalé sladění kultury talíře s prezentovaným jídlem v jiné podobě něž ji často vidíme.

Už teď to zní docela složitě a hned po pár dnech jsem byla přesvědčená, že jsem si to téma vybrala úplně špatně. Příště bych si asi vzala papír a pokusila se dopředu napsat dost příkladů toho, co budu kreslit. Po pravdě nevím, jestli budu mít inspiraci na 100 talířů 100x  jinak. Kdy kreslím? Kresba mi většinou nezabere více jak hodinu. Spíše méně. Kreslím u snídaně, večer, když děti spí, prostě kdy se dá. Nevím jestli vydržím těch 100 dnů, ale musím říct, že teď mě to fakt baví a mám radost z toho, že se mi třeba něco podaří a technika se zlepšuje. Podělte se se svými zkušenostmi jak tvoříte doma vy? hezký den všem!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..