Velikonoční quiche s uzeným masem a medvědím česnekem
Zkuste letos slaný koláč quiche zařadit i do Velikonočního menu. Nabízím Vám svoji variantu s uzenou kýtou, balkánským sýrem a medvědím česnekem. Kopřivy nám letos ještě nevyrostly.
co budeme potřebovat?
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 vejce
- trochu soli
- 25 ml vody
na náplň
- 1 smetana 250 ml
- 125 ml mléka
- 3-4 vejce
- špetka soli, pepře
- medvědí česnek
- uzená kýta
- balkánský sýr
- malá cuketa
Nejdříve si zpracuji těsto do hladka. Dám ho do lednice na hodinu odpočinout. Pak rozválím kolo a přenesu do formy. Je potřeba mít zvýšené okraje, aby se vytvořil prostor pro náplň. Propíchnu těsto vidličkou, překryji pečícím papírem a zatížím fazolemi. Peču 15 min. Nechám vychladnout. Pak pokladu vychladlý korpus masem, na plátky nakrájenou cuketou a sýrem. Zaliji prošlehanými vejci se smetanou, česnekem a mlékem. Moc nesolím protože maso i sýr už slaný je. Peču opět na 170 a tentokrát cca 25 min. Dobrou chuť.