Velikonoční quiche s uzeným masem a medvědím česnekem

image

Zkuste letos slaný koláč quiche zařadit i do Velikonočního menu. Nabízím Vám svoji variantu s uzenou kýtou, balkánským sýrem a medvědím česnekem. Kopřivy nám letos ještě nevyrostly.

co budeme potřebovat?

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • trochu soli
  • 25 ml vody

na náplň

  • 1 smetana 250 ml
  • 125 ml mléka
  • 3-4 vejce
  • špetka soli, pepře
  • medvědí česnek
  • uzená kýta
  • balkánský sýr
  • malá cuketa

Nejdříve si zpracuji těsto do hladka. Dám ho do lednice na hodinu odpočinout. Pak rozválím kolo a přenesu do formy. Je potřeba mít zvýšené okraje, aby se vytvořil prostor pro náplň. Propíchnu těsto vidličkou, překryji pečícím papírem a zatížím fazolemi. Peču 15 min. Nechám vychladnout. Pak pokladu vychladlý korpus masem, na plátky nakrájenou cuketou a sýrem. Zaliji prošlehanými vejci se smetanou, česnekem a mlékem. Moc nesolím protože maso i sýr už slaný je. Peču opět na 170 a tentokrát cca 25 min. Dobrou chuť.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.