TvořímeVelikonoce

Vajíčka zdobená přírodními skořápkami

vajicka_skorapky4

Zkoušíme různé techniky zdobení vajíček a na web budeme postupně dávat ty, které se nám osvědčily a také ty, které děti nejvíce baví. Tady je první favorit!

Co potřebujeme? Vůbec nic, vše najdete doma. Dobré je odkládat si s předstihem skořápky od vajíček, abychom měli materiál na zdobení. Celou techniku zvládnou děti úplně sami.

Připravíme si pracovní plochu, skořápky od vajíček, „drtič“ skořápek, lepidlo, štětec, lak na vlasy a vyfouknutá vajíčka, která budeme zdobit. Vyfukování vajíček klidně nechte na dětech. Pokud se jim podaří vyrobit velkou ďouru, vůbec to nevadí. Při zdobení si to opraví.

Rozdrtíme si skořápky např. v hmoždíři a dáme je do plastového talířku. Poté natřeme vyfouknuté vajíčko po všech stranách lepidlem (používáme štětec). Vajíčko držíme mezi palcem a ukazovákem po obou špičkách, aby se nám dobře pracovalo. Obalíme ho ve skořápkách ze všech stran, případně dosypeme rukou, upravíme. Můžeme doplnit lepidlo, kde je třeba. Pozor, štětec od drcených skořápek nedávat zpět do lahvičky, je potřeba ho otřít.

Jakmile lepidlo zaschne, skořápky ještě ze všech stran zalakujeme, abychom je zafixovali povrchovou vrstvou. A máme hotovo, krásná přírodní vajíčka, která zvládne opravdu každý!

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..