Fenyklový salát

fenzklovy-salat-1 (2016_02_22 10_06_31 UTC)

Fenykl se mi daří propašovávat do naší kuchyně čím dál častěji a to hlavně jako restovaná nebo pečená zelenina. Ovšem tento salát je vyloženě „moje záležitost“. Je výborný, chuťově vyvážený a prostě takový „fresh“.  A hlavně, hotový je za pár minut.

Fenyklový salát s mandarinkami a jablkem:

  • 1 fenykl
  • 1-2 mandrinky
  • 1 jablko
  • smetanový jogurt /např. choceňský nebo výživnější creme fraiche/
  • sůl

Fenykl očistím a pokrájím na tenoučké nudličky. Mandarinky zpracuji na plátky bez slupek tak, že si oříznu horní a dolní plošky (pár milimetrů), ostrým nožem okrájím po celém obvodu. Rozkrojím napůl a kopíruji slupku mezi jednotlivými měsíčky mandarinky. Z jednoho dílku připravím 3-4 tenké plátky/filetky BEZ SLUPKY. A tak pokračuji stále dál. Řez mandarinkou podél slupky. Jablko zbavím jádřince a oloupu, nakrájím na tenké plátky a smíchám s fenyklem a mandarinkou. Trošku osolím a přidám pár lžic jogurtu. Vše zamíchám a je hotovo. Porce na obrázku je v poloviny uvedeného množství. Dobrou chuť!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.