Famózní pstruh v páře

pstruh1 (2016_02_22 10_06_31 UTC)

S dětmi jsem vyrazila na trh a doufala jsem, že objevíme něco na oběd. Když už jsme si odnášeli domů filety pstruha, absolutně jsem netušila, jak ho připravím. Dopadlo to nad moje očekávání.

Pstruh v páře:

  • filet pstruha lososovitého
  • 1 citron
  • máslo
  • mořská sůl
  • petržel
  • papír na pečení a provázek

Z velkého filetu jsem udělala 3 porce. Každou rybu jsem položila na dvojitý pečící papír, pokladla citronem, petrželkou, lehce posolila a přidala kousek másla. Tak jsem udělala 3 balíčky, které jsem dala na pařník a půl hodiny jsem je pod pokličkou dusila. Mezitím jsem očistila pár brambor a dala je vařit. Za půl hodiny byl parádní oběd na stole. Pstruh byl krásně vlačný a voňavý.

 

Vaření v páře určitě zopakujeme. Myslím, že co se týče ryb, určitě by tak chutnal i losos, který je mnohem tučnější. Zelenina takto upravovaná bude také super a balíčky samy o sobě nemají chybu. A koho by odrazovalo právě to balení…. měla jsem to sbalené za 5 min. A koho by odradily kosti u pstruha, náš prodavač nám vysvětlil, kde kosti jsou a kde ne, takže bylo jasné, jakou část sní mamina a jakou dostanou na talíř děti.

Dobrou chuť!

pstruh v pare pstruh3 (2016_02_22 10_06_31 UTC) pstruh4 (2016_02_22 10_06_31 UTC)

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..